Βοήθεια!Τα χρυσόψαρα πεθαίνουν το ένα μετά το άλλο

Εδώ και ενάμισυ περίπου μήνα άρχισαν να ψοφάνε ψάρια,τις τελευταίες μέρες ειδικά το ένα μετά το άλλο.

Πάνε οι δύο μαύρες οράντες που είχα και ήταν και ακριβές.Τεσσεράμισυ ευρώ την καθεμία τις είχα αγοράσει.Επιπλέον έχασα τρία χρυσόψαρα,σύνολο πέντε ψάρια ,20 ευρώ ζημιά.

Τα δεν φαίνονταν να έχουν κάποιο σημάδι ασθένειας ,π.χ.άσπρα σημάδια στο σώμα,φαγωμένα πτερύγια και άλλα.Απλά μια ωραία πρωία τα έβλεπα να αιωρούνται κατά κάποιο τρόπο από εδώ και από εκεί στο νερό,χωρίς να κολυμπούν.Και την επόμενη ή μεθεπόμενη μέρα.Τέζα.

Ένα άμεσο μέτρο που πήρα ήταν να κάνω αμέσως αλλαγή νερού(το 1/3 του ενυδρείου) .Η αλλαγή όμως του νερού δεν τα επηρρέασε αφού οι απώλειες συνεχίστηκαν.

Δεν ήξερα τί να κάνω.Φάρμακο δεν πήρα,αφού δεν έβλεπα σημάδια ασθένειας.Προσπάθησα να φέρω στο μυαλό μου τί έκανα και τί άλλαξα τους τελευταίο ενάμισυ μήνα.Τότε θυμήθηκα ότι πριν ενάμισυ μήνα είχα αγοράσει έναν μικρό γλύφτη.Ο γλυφτάκος αυτός ήταν αρκετά επιθετικός και συχνά κυνηγούσε και δάγκωνε τα χρυσόψαρα.Δεν έδωσα σημασία αλλά με πληροφόρησαν ότι πιθανώς δημιουργεί άγχος στα ψάρια εξαιτίας της επιθετικότητάς του και γι αυτό ψοφάνε!

Είχα ήδη χάσει πέντε ψάρια,οπότε αποφασίζω να χάσω άλλο ένα:έβγαλα το γλύφτη από το ενυδρείο.Εδώ και μερικές μέρες τώρα που έβγαλα το γλύφτη άλλες απώλειες δεν είχα.Μου μείναν πέντε ψάρια τώρα.

Ίσως να ήταν ο διαολοεμένος ο γλυφτάκος,ίσως και να ήταν τυχαίο.Θα δείξει πώς θα πάνε τα πράγματα.