Μεγαλύτερα χρυσόψαρα για τον αρχάριο.

Μετά από απανωτές απώλειες μικρών ψαριών χρυσόψαρων,γλυφτών,οράντων και άλλων παρατήρησα ότι τα μεγαλύτερα ψάρια,ιδιαίτερα τα χρυσόψαρα είναι πιο ανθεκτικά και μπορούν να επιβιώσουν με λιγότερη φροντίδα.

Η καλοκαιρινή απουσία είκοσι ημερών μου κόστισε αρκετά μικρά χρυσόψαρα και όταν γύρισα είχαν επιβιώσει κυρίως τα μεγαλύτερα.Το φίλτρο χρειαζόταν άμεσα καθάρισμα και αυτό φαινόταν σε δύο μεγάλες άσπρες πέτρες που είχα μέσα στο ενυδρείο οι οποίες στη μία πλευρά είχαν γίνει καφέ. Τις πέτρες τις είχα βρεί στην παραλία και ανακάλυψα ότι είναι ένας καλός δείκτη για το ότι το φίλτρο πρέπει να καθαριστεί.

Το φίλτρο (στο σφουγγάρι και το σκακουλάκι με τα πετραδάκια) σταδιακά μαζεύει μια καφέ ουσία και αν δεν καθαρίζεται τακτικά μπουκώνει και αρχίζει να φτύνει αυτή την καφέ βρωμιά.Αυτές οι ακαθαρσίες συσσωρεύονται αλλάζοντας την ποιότητα του νερού και μπορούν να αποβούν μοιραίες,ιδιαίτερα για τα μικρότερα ψάρια.

Όλο αυτό το διάστημα απουσίας μου το νερό βέβαια δεν είχε αλλαχτεί οπότε τα άμεσα μέτρα που πήρα ήταν η αλλαγή νερού και το καθάρισμα του φίλτρου.

Τα μικρότερα ψάρια είναι πιο ευάλωτα σε αλλαγές και ασθένειες γι'αυτό είναι καλύτερα ο αρχάριος να προτιμάνω μεγαλύτερα χρυσόψαρα που είναι πιο ανθεκτικά και ας κοστίζουν κάτι παραπά
Ανακάλυψς