Ο γλύφτης τσιμπάει τα ψάρια.

Δεν παθαίνεις δεν μαθαίνεις,όπως λένε.Το πάθημα με τον ...καταστροφικό γλύφτη συνέβη και σε μένα.

´Θα αγοράσω έναν μικρό γλύφτη´,σκέφτηκα ,´θα καθαρίζει το ενυδρείο και τα ψάρια θα ζούνε ήρεμα και ωραία σε καλύτερο περιβάλλον.´

Έλα όμως που ο γλύφτης ήταν πολύ επιθετικός και όλη την ώρα κυνηγούσε και τσιμπούσε τα άλλα ψαράκια.Στην αρχή ψόφισε ένα χρυσόψαρο.Δεν ανησύχησα,συμβαίνουν αυτά.Ακολούθησε δεύτερο,´λες;',είπα.Ε,στο τρίτο είπα κάτι συμβαίνει αλλά σαν τελείως αρχάριος που ήμουν το μυαλό μου δεν πήγε καθόλου στο γλύφτη.

Ψάχνοντας στο ιντέρνετ πληροφορίες για αιτίες θανάτου ψαριών ενυδρείου κάπου διάβασα ότι και τα ψάρια αγχώνονται και μάλιστα το άγχος μειώνει το χρόνο ζωής τους.

Ο γλύφτης συνέχιζε να τσιμπάει και να κυνηγάει ανελέητα τα άλλα ψάρια,οπότε μετά το άρθρα που είχα διαβάσει ,υπέθεσα ότι τους δημιουργεί μεγάλο άγχος και αυτή είναι η αιτία των ξαφνικών απωλειών.Μετά την τέταρτη απώλεια αποφάσισα να αφαιρέσω το γλύφτη από το ενυδρείο.

Και ως δια μαγείας οι ξαφνικοί θάνατοι σταμάτησαν.Είχε βρεθεί ο ένοχος.

Συμπέρασμα:όταν βλέπετε ένα ψάρι να είναι πολύ επιθετικό και να ενοχλεί συνέχεια τα άλλα,βγάλτε το γιατί τα αγχώνει και πεθαίνουν.Καλύτερα να χάσετε ένα παρά πολλά λόγω υπερβολικού άγχους. 

1 σχόλια:

  1. Unknown είπε...:

    Εγώ έχω γλυφτη που δεν πηραζει τα άλλα ψάρια